Design Home: A Dubai Hills Villa

0
46

Jonathan: This Dubai Hills Villa was a developer shell and core structure of 3000m2 overlooking the eighteenth hole of the highly regarded golf course with a spectacular backdrop of Dubai’s signature skyline, purchased by a private client from Europe through LUXHABITAT. LUXHABITAT started to lead the design process and then reached out to Anarchitect on behalf of the client by following their request to architecturally transform the existing shell they had purchased into a new, permanent home for the successful young family to relocate and set up a new life in Dubai. 

Jonathan: The practice was appointed to re-plan and design a residence in which the family could grow, manage their busy lives and express individual passions for fashion, art, motorsports and upscale social gatherings. The brief was to create an understated, contemporary home, rich in materiality and refined in detail with clean architectural lines and proportions that would transform the predetermined shell. 

Jonathan: Our first steps were to transform the layout of the shell with a new architectural intervention into the over-sized central courtyard space that created a new gallery entrance, better connecting the front and rear of the property and an adjacent intimate gravel-courtyard for contemplative and quiet exterior moments.